Skip to main content

Λειτουργία Λαϊκών Αγορών , αρμοδιότητας Δήμου Αρριανών από 09/11/2020 έως και 30/11/2020

Σε εφαρμογή των διατάξεων της Κ.Υ.Α. υπ΄ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 (ΦΕΚ 4899/06-11-2020, τ.Β΄)«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. »

Την ανάγκη λήψης μέτρων τήρησης αποστάσεων, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 κατά την περίοδο επανόδου στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα.

Ο Δήμος Αρριανών, προσωρινά ,  για το χρονικό διάστημα από 09.11.2020 έως 30.11.2020, συνεχίζει τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, ΑΡΑΤΟΥ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ και ΦΙΛΛΥΡΑΣ:

Α. Επιτρέποντας τη δραστηριοποίηση:

μόνο σε επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές υπαίθριου εμπορίου (Λαϊκών Αγορών) , οι οποίοι είναι νομίμως αδειοδοτημένοι να πωλούν προϊόντα προτωγενούς τομέα και κατέχουν θέση στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Αρριανών.

μόνο σε επαγγελματίες πωλητές υπαίθριου εμπορίου που πωλούν προϊόντα καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας και κατέχουν θέση στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Αρριανών.

Β. Οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) θα δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την άδειά τους, σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών)

Γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε  (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

 

Δ. Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων, εντός του χώρου των λαϊκών αγορών.

 

Ε. Υποχρεωτική η   χρήση μη ιατρικής μάσκας από όλους (πωλητές ,προσωπικό των πωλητών, καταναλωτές).

 

Οι πίνακες με τους συμμετέχοντες πωλητές θα αναρτώνται  στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρριανών στο www.arriana.gr καθώς και στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα και γραφεία Κ.Ε.Π. του Δήμου Αρριανών.